Katselet mobiililaitteille optimoitua versiota, mutta et näytä käyttävän mobiililaitetta. Klikkaa tästä jos haluat siirtyä normaalille sivustolle.
 

TarinammeMelos lauloi ensimmäiset laulunsa 60-luvun puolivälissä ja rekisteröitiin vuonna 1968. Kuoron perusti dir. mus. Esa Yli-Fossi. Kuoro toimi ensin Turun Yliopiston piirissä opiskelijakuorona, mutta sittemmin on tapahtunut kehitystä: moni tuonaikaisista opiskelijoista on jo valmistunut, ja osa alkuvuosien laulajista on ehtinyt eläkkeellekin.

Tänään Melos on itsenäinen ryhmä, joka avustuksia myöntävien tahojen vaihtelevasta tuesta huolimatta on pysynyt sitkeästi koossa jo kypsään keski-ikään. Kuoroa johti dir. mus. Timo Monto vuodesta 1998 vuoden 2016 kevääseen.

Syksyllä 2016 Meloksen elämässä alkoi taas uusi kausi kun Timo Monto siirtyi syrjään kuoronjohtajan tehtävistä. Uudeksi johtajaksi meillä oli ilo saada musiikkipedagogi Sanna Kola. Ohjelmistoon ja laulajistoon on tullut jotain uuttakin, mutta on tietysti mukava laulaa myös perinteisiä sävelmiä.

Tässä tarkempi 40-vuotis Meloshistoriikki /PDF

Ja eräs vanhempi suppeampi Meloshistoriikki /Word

Melos maailmallaVuosien varrella Melos on esiintynyt laajalti eri maissa: Kuoro vieraili Unkarissa 1984, kiersi Pohjoismaita 1987 ja Baltian maita 1989. Vuonna 1991 Unkarissa kuoro voitti kultamitalin Budapestin kansainvälisessä kuorokilpailussa. Kesällä 1993 Melos juhlisti 25-vuotistaivaltaan tekemällä konserttimatkan Amerikkaan. Kuoro konsertoi New Yorkissa, Philadelphiassa, Baltimoressa ja Washington DC:ssä. Heinäkuussa 1996 Melos teki menestyksekkään konserttimatkan Tšekinmaalle, Etelä-Böömin musiikkijuhlille. Kesällä 1998 kuoro vieraili 30-vuotisjuhlansa merkeissä Irlannissa. Keväällä 2000 piipahdettiin konserttimatkalla Tukholmassa.

Kesällä 2005 tehtiin retki Saksaan ja Italiaan. Mukana oli jousikvartetti ja joukko sitkeimpiä ihailijoitamme, sekä tietysti kuoron maskotit Sörilii ja hänen matkalta löytynyt poikaystävänsä Danny Dee. Ilmassa oli siis romantiikkaa, mutta myös naurua, hikeä ja parhaina hetkinä suloista onnistumisen tunnetta. Oli se sen verran kivaa, että seuraava matka on suunnitteilla. Matkakohteina on väläytelty Molvaniaa, Kuubaa tai Espanjaa.


Tällainen oli Matkareittimme_2005 /Word

Kamarikuoro Melos teki konserttimatkan helteiseen Unkariin 5.-12.6.2015. Tukikohtanamme vierailun ajan oli Györ, viehättävä vanha kaupunki lähellä Itävallan ja Slovakian rajoja. Taiteellisen johtajamme erinomaiset kontaktit takasivat sydämellisen vastaanoton. Pidimme Györissä kaksi konserttia, joista ensimmäisessä esiinnyimme yhdessä györiläisen opettajakuoron kanssa. Konsertti järjestettiin Györin synagogassa. Toinen konserteista pidettiin tunnelmallisessa hotellissamme, joka on aiemmin toiminut luostarina. Teimme esiintymismatkan myös naapurimaahan Slovakiaan, Dunaszerdahely-nimiseen kaupunkiin. Lauloimme myös monisatapäiselle koululaisyleisölle sekä testasimme akustiikkaa useissa kirkoissa, joihin kävimme retkiemme varrella tutustumassa. Retkemme kohdistuivat mm. Pannonhalman yhä toiminnassa olevaan luostariin, Budapestiin ja Balaton-järvelle. Kotimatkalla pysähdyimme vielä tutustumaan Wienin tärkeimpiin nähtävyyksiin.Kamarikuoro Melos ry

  näytä normaaliversio » Ylös